meşədə yaşayan 12 heyvan

Dünyada hər birinin özünəməxsus xüsusiyyətləri və fərqli ekosistemləri olan çox sayda meşə var, lakin hamısı Yer planetinin ağciyəri rolunu oynayan bol bitki örtüyünə malikdir. Bu yerlərdə çox xüsusi və təsir edici xüsusiyyətlərə sahib fərqli orqanizmlər tapmaq mümkündür, lakin hamısı ortada baş verən bütün həddindən artıq dəyişikliklərə uyğunlaşma qabiliyyətinə malikdir..

¿Sən bilmək istəyirsən Meşədə yaşayan 12 heyvan? ¡O zaman bu AnimalWised məqaləsini qaçırmaq olmaz.!

Sizi də maraqlandıra bilər: Patagonia İndeksinin 12 heyvanı
  1. Qrizli
  2. Bayquş
  3. Jaguar
  4. Yenot
  5. nəhəng panda
  6. Pələng
  7. Maral
  8. Lynx
  9. Ağacdələn
  10. Qorilla
  11. Tazmanya şeytanı
  12. Meşə qurbağası

1. Qəhvəyi ayı

Qəhvəyi ayı və ya Ursus arctos, xarakterik nəhəng bir meşə heyvanıdır qalın, qalın və möhkəm palto qəhvəyi rənglidir, baxmayaraq ki krem ​​və hətta qara tonları var. Böyük bir başı var, güclü ayaqları böyük qayaları hərəkət etdirə bilir və kiçik gözləri rənglərinə görə xəzinə bənzəyir..

Qəhvəyi ayı, şiddətli ətyeyən bənzər görünüşünə baxmayaraq, yırtıcılardan qorunmaq üçün böyük çənəsindən və nəhəng dırnaqlarından istifadə etməsinə baxmayaraq, demək olar ki, tamamilə bitki və meyvələrlə qidalanan hər şeydən bəhs edən bir heyvandır.. Şimali Amerika, Avropa və Asiyanın meşələrində yaşayır və qış vaxtı qış yuxusundadır.

Əyləncəli bir fakt olaraq, qəhvəyi ayılar əkinçilikdir, yəni arxa ayaqlarında dik durmaq deməkdir..

2. Bayquş

Bayquş (Bubo bubo) a əsasən gecə heyvanı ilə xarakterizə olunur kəskin görmə və böyük ölçüləri, çünki qanadlarını genişləndirəndə uzunluğu 1,7 metrə çatır. Dünyadakı ən ağıllı quş sayılır və 60 ilədək yaşayır.

Görünüşünə gəldikdə, bayquşun üç göz qapağı ilə qorunan geniş gözləri, eyni zamanda müxtəlif çalarların bol tüyləri və 360 dərəcə bir döngədə dönməsinə imkan verən 14 boyun fəqərəsi var. İçində yaşayan bir heyvandır mülayim meşələr və yarımsəhra ərazilər. Diyetaları, digərləri arasında dələ, siçovul, qurbağa kimi kiçik heyvanlardan ibarətdir..

3. Jaguar

Jaguar və ya Panthera onca, bilməlisiniz ki, meşədə yaşayan heyvanlardan biridir. Yalnızca tapılan bir pişikdir Amerika qitəsinin meşələri, burada dominant yırtıcılardan birinə çevrilmişdir. Bu ətyeyən bir heyvandır və az qala hər şeyi pirsinq edə bilən nəhəng dırnaqları və güclü çənəsi ilə ovunu tutur..

Yaquar bir heyvandır çox tənha, cütləşmə mövsümləri xaricində. Hər zibil başına 2 ilə 4 balası var və iki ilə qədər analarının yanında qalırlar.

Aztek mədəniyyətində jaguar cəsarət, güc və şücaət təmsil edirdi, bu səbəbdən də böyük döyüşçülərə "jaguar döyüşçü " adı verildi.

4. Yenot

Rakun (Procyon cancrivorus) bir meşə heyvanıdır çayların yaxınlığında yaşayır. Kürkü arxa tərəfində boz, ayaqlarında ağ tonlar və quyruğunda tünd zolaqlar var. Bundan əlavə, göz ətrafında bir növ qaranlıq maska ​​var.

Hər yerdə yaşayan bir heyvan olduğundan meyvələr, tərəvəzlər, qurbağalar və kiçik böcəklərlə qidalanır. Biri olduğu üçün ovunu tutmaq üçün gecəni üstün tutur əla mənzərə. Həm də tək bir heyvandır və cavan olmağa gəldikdə qısa bağlar meydana gətirir, çünki kişilər onlarla bir aydan az müddətdə onlarla ünsiyyət qururlar..

5. Nəhəng panda

Nəhəng panda və ya Ailuropoda melanoleuca, qara və ağ xəzləri ilə xarakterizə olunan mülayim meşənin bir heyvanıdır, ona xüsusi baxmaq lazımdır. Mükəmməl bir eşitmə və qoxu duyğusuna sahibdir, lakin görmə qabiliyyəti zəifdir. Ölçüləri 1 metr 80 santimetrə qədərdir 150 kiloqramdır.

Bu tüklü heyvanların ən sevimli yeməyi bambukdur, demək olar ki, qidalanma rejiminin hamısını təmsil edir, baxmayaraq ki, bəziləri kiçik həşərat və hətta siçan yeyir. Xarakterləri çox sakitdir və bütün günü praktik olaraq yatmağa meyllidirlər mülayim meşələr harada yaşadıqlarını.

6. Pələng

Pələng (Panthera tigris) sayılır dünyanın ən böyük pişiyi. Gecə də olsa, uzaq məsafələrdə ovunu müəyyənləşdirməyə imkan verən əla görmə qabiliyyətinə malik olduğundan çox çevik və böyük bacarıqlara malikdir. Bundan əlavə, suda üzə və ovunu tuta bilər.

Pələng ətyeyəndir və əsas ovu maral, camış, timsah, balıq, quş, sürünən və hətta ayıdır. Bu ərazi məməlisidir, ona görə də hər hansı bir girov aşkar edərsə dərhal hücum edir. Şərqi və Cənub-Şərqi Asiyanın meşələrində və çəmənliklərində yaşayan bir heyvandır.

7. Maral

Geyik və ya Cervus elaphus, bir məməlidir yaşamaq qarışıq meşələr, Arktika kimi vadilərdə və soyuq bölgələrdə də olsa da. Sümükdən hazırlanmış nəhəng buynuzları ilə xarakterizə olunur, ərazini işarələmək və digər heyvanlardan qorunmaq üçün istifadə edir, baxmayaraq ki, ölümcül yaralar qoymurlar..

Maralın gövdəsi güclü və çevik əzalara, eləcə də tarlada işləməyə imkan verən uzun ayaqlara malikdir. Yarpaqları, qabıqları və otları ilə qidalanır.

8. Lynx

Lynx (Lynx rufus) bir pişikdir yaşamaq Avropa meşələri. Tünd gövdəsi, qısa quyruğu və qəhvəyi və ya sarımtıl rəngli xəzi var. Bir ətyeyəndir və böyük pençelerinden istifadə edərək ov edir; Onların əsas ovu əla üzgüçü olduqları üçün maral, quş, dovşan və balıqdır. Vələk sürətli bir qaçışçı olmadığından ovunu tutmaq üçün pusquya və səssiz sürprizə əl atır.

Təbii yaşayış mühitində 15 ilə qədər və əsirlikdə 25 il yaşayır.

9. Ağacdələn

Ağacdələn və ya Colaptes melanochloros, hər növ böcəyi çıxarmaq üçün ağacların gövdəsini və müxtəlif taxta səthləri deşmək üçün istifadə olunan uzun gagalı bir quşdur. Tüyləri qara, ağ, qəhvəyi və yaşıl tonlarla yanaşı, xarakterik bir qırmızı təpədir..

Ağacdələn bunlardan biridir içərisində yaşayan heyvanlar mülayim meşələr böyük ağaclardan.

10. Qorilla

Qorilla (Troglodytes gorilla) tünd saçlı bir primatdır sahil meşələrində yaşayır Afrika qitəsinə aiddir. Kişilər 190 kiloqrama qədər və 2 metr boyundadır, qadınlar 1,6 metr boyundadır və 90 kiloqrama yaxındır..

Qorilanın güclü və uzun əzaları vardır, yuxarıları alt hissələrindən xeyli böyükdür. Meyvə və yarpaqlarla qidalanır.

11. Tazmanya Şeytanı

Tazmanya şeytanı və ya Sarcophilus harrisii, a kiçik marsupial Tasmaniyanın qaranlıq meşələrində yaşayır. Bir neçə kilometr uzaqdan eşidilən yüksək bir qışqırığın, ilk növbədə məskunlaşanların "iblis " adlandırmasına səbəb olan kiçik gözlərin və iti dişlərin yayılması ilə xarakterizə olunur..

Tasmaniya cin gecə vərdişlərinə sahibdir və var ətyeyən. Bəzən bəzi meyvələri və ya bitkiləri istehlak etsə də, leşlə qidalanır. Kiçik olmasına baxmayaraq, ağac budaqlarına asanlıqla və sürətlə dırmaşdığı üçün çox bacarıqlı bir heyvandır..

12. Meşə qurbağası

Meşə qurbağası (Lithobates sylvaticus) cəmi 51 millimetr uzunluğunda kiçik bir amfibiyadır. İçində yaşayan bir heyvandır meşə nəm sahələr şirin suyun üstünlük təşkil etdiyi yerdə. Bədəni tünd qəhvəyi, qara və ya yaşıl ola bilər.

Meşə qurbağası Ekstremofilik, bu, aşağı temperaturları donma və sağ qalma sərhədinə qədər dəstəklədiyi deməkdir. Bu donma mərhələsindən çıxan kimi çoxalacaq bir yoldaş axtarır. Dili ilə tutduğu hər cür həşəratla qidalanır.

ŞəRh ƏLavə EtməK

Please enter your comment!
Please enter your name here